onsdag 15 december 2010

Afrodite och Döden


Afrodite går i sjuan och bor strax utanför Stockholm. Hennes mamma är jobbar som konstnär och älskar grekland och dess mytologi. Det är därför Afrodite heter som hon gör, döpt efter den grekiska kärleksgudinnan. Hon kallas däremot Ditte, hon är bra på dem flesta soprter hon spelar och älskar att mecka med bilar tillsammans med sin pappa. Hon tillhör inte coola gänget i skolan men är ganska nöjd med livet ändå. Fast hon verkar alltid hamna i mystiska situationer.

Som när hennes klasskompis Mikaela inte kommer hem en kväll och senare hittas död.

Afrodite kan inte sluta tänka på vad det är som kan ha hänt och börjar undersöka vad som hänt. därefter så blir hon indragen med en massa ledtrådar, lögner och farliga händelser för att hitta den skyldige.

Men vad händer när du tror att det är någon som står dig mycket nära soom kan vara den skyldige?

En jättebra bok som jag rekomenderar till alla unga att läsa, tjej som kille! Man kanske tycker att den låte fjompig nu när jag skriver det så här men den är seriöst awesome! Ritta Jacobsson som skrivit boken tar verkligen itu med hur verkligheten är och hur det är för en ungdom att hamna i en sån här situation och hur man kan tänkas att,.. ja tänka i en situation som denna.


Boken fick år 2006 priset "Spårhunden" och tidskriften Jurys pris för bästa ungdomsdeckare, och gav då motiveringen "en trovärdig berättelse om brott som föds ur rädsla och dumhet".
Del 2 finns nu att hitta ute i bussarna! "Afrodite och Hämnden!"
men som jag sa, jag rekomenderar den gärna till alla som vill sätta sig ner och mysa till en rikrigt bra ungdomsdeckare!
skrivet av: Emma Sandelin

Inga kommentarer: