fredag 17 juni 2011

Serien Dansfabriken av Eva Susso

Jag gillar att titta på "So you think you can dance" på TV. Det kommer alltid nya danser som man aldrig sett eller hört tidigare, speciellt inom Street. Brukar du titta på det och gillar dans så läs dom här böckerna. Det är en serie om tre, de heter Street, Funk och Break. Som man hör på namnen handlar det om street dance. Det är ett gäng killar och tjejer som går till dansfabriken och tränar dans. Melinda är den som är bästa och henne är Rafael kär i, själv har hon bara ögon för Marko. Böckerna handlar också om deras vardagsliv med allt vad det innebär, kärlek och problem både med kompisar och hemma.

onsdag 15 juni 2011

När jag lät dig gå av Gayle Forman



Läste du och gillade Gayle Formans bok Om jag stannar? I så fall ska du snabbt ta dig till bibblan och låna den spännande fortsättningen på historien. När jag lät dig gå heter del två i serien. Det har gått tre år sedan bilolyckan, tre år sedan Mia lämnade Adam. Nu lever de långt ifrån varandra, men en dag träffas de igen...

tisdag 14 juni 2011

Jokern av Markus Zusak




Knytnävar, kärlek och skratt är ingredisener i romanen om Ed Kennedy, en kortspelande antihjälte som kör taxi olagligt. Ed är hopplöst förälskad i sin bästa vän Audrey och hans liv är långtråkigt tills en dag då han av misstag förhindrar ett bankrån och de mystiska spelkorten med uppdrag kommer hem till honom, Men vem är det som skickar spelkorten?

måndag 13 juni 2011

Sommarlov = serier

Vare sig du ligger i hängmattan, äter mellanmål eller står i duschen (okej, inte duschen kanske) är serier ett måste. Okej, inte ett måste, att andas/äta/sova är ett måste men nästan ett måste. Ungefär som det är ett måste med ketchup till strips, jaja inte om du är från Belgien för då är det majonäs och strips som gäller. Måste hit och måste dit, serier är kul att läsa helt enkelt.




En riktigt klassisk serie är Kalle och Hobbe, tyvärr slutade Bill Waterson att skriva serien 1995 men trots det så håller serien ännu. Kalle, en överaktiv sexåring med vild fantasi hittar på galna upptåg med sin (levande) tygtiger Hobbe vilket retar upp klasskompisen Sussie, barnvakten Rigmor och sist men inte minst hans föräldrar. Kalle är en otroligt intelligent och charmig kille som det är lätt att tycka om, så länge man bara läser om honom. Skulle man däremot ha Kalle som lillebror skulle man antagligen bli galen på honom.


80 romaner för dig som har bråttom

Ibland har man det, bråttom alltså. Vem hinner läsa ut tegelstenen Brott och straff samtidigt som solen uppmanar en till att bada, kasta kubb och klippa gräsmattan åt grannen. Denna bok är ypperlig för just dig som har lite bråttom och samtidigt vill veta vad alla klassisker handlar om så att du kan imponera på dina vänner utan egentligen ha läst böckerna. I fyra serierutor sammanfattar Henrik Lange till exempel Sagan om Ringen och Bibeln. Inget slöseri med bläck här inte.

Boken är rolig och kaxig, men observera att detta inte är en bok för dig som INTE vill veta hur klassiska böcker eftersom bokens slut alltid avslöjas.