onsdag 15 augusti 2012

Älskar-hatar av Jenny Downham

En bok om häftig förälskelse och dess följder. Ett möte som gör att två berättelser och världarna för två människor kolliderar.

Vinylprinsessan av Yvonne Prinz

Är det här ännu en så kallad ungdomsbok skriven för vuxna tonåringar. Har vinylen fått ett uppsving? Eller är det inte bara nostalgiska 40+ som minns bläddrandet i skivbackar, som har någon slags nöje av att läsa en bok som denna? Eller är det berättelsen kring Allie som räddar boken, på samma sätt som Bob´s Records blir Allies räddning från upptagna föräldrar och bästa kompisen Kit som bara bryr sig om sina egna liv.

Jag ska egentligen inte jobba här av Sara Beischer

Tror tyvärr att det är många med jobb inom omsorg, på olika äldreboenden som egentligen inte vill jobba där. Läste en artikel om att många som arbetar på äldreboende egentligen är på väg någon annanstans, mot studier eller ny karriär. Det är spännande med den här boken som belyser ungefär det, men från ett annat perspektiv, romanens. Moa arbetar ju där, mitt i vardagen, men är på väg och ska bort därifrån, mot en skådespelarkarriär. Men kanske är det mitt i det vardagliga, det fula och döden, som man kan hitta det vackra och viktiga.