tisdag 18 september 2012

Den vita katten av Holly Black

Författaren till Spiderwick böckerna har nu kommit ut med en ny fantasy-serie, Berörarna. Jag har precis läst den första boken, Den vita katten, och kommar att kasta mig över tvåan.
Boken börjar med att Cassel vaknar mitt i natten i bara shortsen på taket till sin skola. Han vet inte hur han har hamnat där och inser att han inte kan ta sig ner själv. Cassel ser ingen annan utväg än att ropa på hjälp. Han blir avstängd från skolan då de inte kan ta ansvaret för hans säkerhet om han går i sömnen, Cassel blir besviken för allt han vill är att vara normal.
Han kommer från en släkt som i århundrade har kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död - de är berörare. Själv har han inga sådana förmågor men han har en annan hemlighet, han har dödat! När han var fjorton år dödade han sin bästa kompis, Lila. Han älskade henne men dödade henne iallafall.
Nu när han kommer hem börjar drömmarna, och han fortsätter att gå i sömnen. Vad är verklighet och vad är det egentligen han börjar minnas om Lila?
En spännade bok som det kan ta ett litet tag innan man kommer in i, men sedan är den verkligen värd det.

Inga kommentarer: