onsdag 11 december 2013

Divergent av Veronica Roth

Här kommer nästa stora dystopiska bok. Divergent är den första boken i en trilogi. Den har redan filmats och filmen kommer ut i mars någon gång.
Beatrice Pryor växer upp i det dystopiska Chicago. Efter alla krig och oärliga politiker har världen tröttnat. De har istället omformat hur världen ska se ut. Alla människor delas upp i fem olika falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla, De lärda. Beatrice tillhör de osjälviska men har svårt för att alltid vara osjälvisk. När det är dags att välja falang genomgår hon en test som alla sextonåringar måste göra, hon överraskar alla med att välja bort sin falang. Det betyder att hon måste lämna sin familj och ge sig ut på okänd mark. Allt är nytt till och med hennes namn, Tris. I den nya falangen är den hård träning som gäller så att hon blir en av de tio som garanterat får en plats. Att vara falanglös är det värsta som kan hända en människa. Hon sätts på hårda prov, men får både nya vänner och ovänner. Tris bär också på en stor farlig hemlighet, kan den användas när samhället hotas av våldsamma konflikter.
Det här var en bok som var svår att lägga ifrån sig. Kan inte vänta tills jag kan läsa del två. Om du gillade Hungerspelen är det här garanterat en bok för dig.

Inga kommentarer: