torsdag 23 februari 2012

Andas samma rytm som du av Annelis Johansson

Sam har älskat Eva sedan han var fem år och såg henne vid gungorna för första gången. Nu har de precis gått ut första året på gymnasiet och plötsligt är Eva bara borta. Hon är försvunnen, men det är ingen annan som märker något. Evas pappa har lagt fram pengar till pizza åt Eva under någon vecka men minns egentligen inte när de sågs senast. Sam är orolig men har ingen att dela sin oro med.  Sam har märkt att Eva varit ledsen men han vet inte vad som hänt. Det går rykten om Eva, att hon ska ha varit med en kille på fyllan, men det kan väl inte stämma. Även om de inte är tillsammans så hör de två ihop på något sätt. Sam får en känsla av att Eva håller sig undan – men var är hon?
Boken hoppar mellan nutid och tillbakablickar på Sam och Evas barndom och hur de möttes. Det är gjort på ett bra sätt så jag enkelt kunde hänga med i historien.
Jag tyckte om den här boken som egentligen handlar om hur svårt det kan vara att vara en tonåring och ha föräldrar som inte alltid ser en. Sedan handlar den om kärlek också såklart.

Inga kommentarer: