fredag 14 mars 2014

Hemlös av Sarah Lean

HemlösBoken Hemlös var en sorglig, men väldigt fin bok. Jag tyckte mycket om den. Den handlar om Cally som har förlorat sin mamma i en bilolycka. Hon känner sig väldigt ensam eftersom ingen orkar lyssna när hon vill prata om sin mamma. Hennes familj tycker att det är för smärtsamt att prata om mamman. Cally börjar se sin mamma tillsammans med en stor hund. Ingen vill lyssna när hon berättar att hon ser sin mamma. Till sist slutar Cally prata eftersom ingen lyssnar ändå. Cally, hennes bror och pappa måste flytta ifrån sitt hus eftersom de inte har råd att bo kvar. Cally får en ny vän när hennes familj flyttar till en lägenhet.

 Jag som läst boken heter Anna

torsdag 13 mars 2014

BOKTJUVEN - Biopremiär 28 februari - Officiell HD Trailer

)

Boktjuven av Markus Zusak

En annan filmaktuell bok är Boktjuven. Om du inte har läst den än, gör det! Det här är inte bara en annan bok om andra världskrigets skildringar. Den är helt underbar och lite speciell. Vi följer flickan Liesels uppväxt i ett krigshärjat Tyskland. Hennes kärlek till orden väcks med hennes första stöld av en bok. Det är ungefär då som Döden lägger märke till henne för första gången. Det är också Döden som berättar den här historien men på ett väldigt varmt och omtänksamt vis.
 Absolut en bok att läsa och njuta av, det gjorde då jag i alla fall.

måndag 10 mars 2014

Divergent - Trailer

Läst boken? Nu är det dags för filmen, Divergent av Veronica Roth.

Insurgent av Veronica Roth

Kriget fortsätter och Tris vet inte vem hon kan lita på längre. Kan de fortsätta att leva i sina olika falanger eller kommer alla falanger att lösas upp, ska alla bli falanglösa? Läs den spännande fortsättningen på Divergent. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken och nu är det lång väntan tills trean kommer. Under tiden kan ni gå och se filmen. Titta gärna på trailern.