fredag 19 april 2013

Vampire Academy av Richelle Mead

Ett boktips från Bloomis :)

Vampire Academy är en Fantasy serie som handlar om dampirer (halvvampyrer), moroi som är vampyrer och strigoi som är onda vampyrer utan själar. Dampiren Rose Hathaway är huvudperson i serien och det började med att Rose och hennes vän moroi, kungligheten Lissa rymde från Saint Vladimir som är en skola för moroi och dampirer. De hade klarat sig i lite mer än ett år med att ständigt gömma sig och inte dra till sig uppmärksamhet bland människorna. Men till slut blir de hittade av en ung, het dampir vid namn Dimitri och "hans grupp" med Dampirer.

Där står de alla tre, öga mot öga. Alla är de fyllda med känslor och frågor men ingen av dem är medvetna om att just i detta ögonblick börjar deras resa tillsammans. En resa som kommer att vara fylld med passionerade känslor, strider på liv och död och band i vänskap och kärlek som aldrig förr.



Kolla in bokvideon nedan!


onsdag 17 april 2013

Berättarrazzia på 500-550-linjen:)

Igår och idag har bussarna på linje 500-550 haft besök av berättare från Fabula Story Teller. De har berättat historier för pendlarna och hann även med besök på gymnasiesärskolorna i Köping och Fagersta, plus ungdomsgården i Kolsva.
Hade du tur och hörde någon av berättelserna? Skriv gärna en kommentar om vad du tyckte!