fredag 17 maj 2013

En sekund i taget av Sofia Nordin

Hedvig flyr ut ur lägenheten och lämnar sin mamma, pappa och lillebror. De har alla dött i en mystisk febersjukdom som drabbat samhället där de bor. På gatorna ligger döda kroppar. Det är konstigt tyst och öde överallt. Hedvig beger sig till skolan där hennes mamma jobbade som lärare. Med hjälp av mammans nycklar tar hon sig in i skolbyggnaden och söker upp förrådet med friluftssaker. Hon tar ett tält, en sovsäck, en ryggsäck, ett stormkök och en rad andra prylar som hon hoppas ska hjälpa henne att överleva. Sedan lämnar hon stan och cyklar ut på landsbygden. Ingenstans ser hon någon annan levande människa. Är hon ensam kvar i världen? Det här är en ruskigt spännande bok som både engagerar och berör. Läs den!

torsdag 16 maj 2013

Skuggan av Petrus Dahlin

Tänk om man kunde få voodoo att fungera på riktigt. Kan man det?  Ruben är en 15 årig kille som gärna vill prova och vill tro på det. Han är väldigt ensam och blir mobban i skolan, det är några killar och speciellt en lärare som gör det. En dag får han kontakt med Skuggan som kommer från en liten by i Västafrika där det pågår ett tusenårigt krig mellan klanerna. Hon är på flykt och gömmer sig i hyreshuset mittemot Ruben, hon har farliga män som letare efter henne då hon är en nyckelfigur i gränslandet mellan normala och det paranormala.
Miranda är en överklasstjej som har många tvångstankar men som försöker att övervinna dem. Hon möter Ruben genom deras spelande på onlinespelet Dead and Dreaming. Med Ruben kan hon vara sig själv, hon berättar till och med om sin dåliga rygg för honom.  
Tre tonåringars liv som binds samman i en spännande berättelse om hämnd, vänskap, kärlek, mobbing och voodoo.
Spännande läsning när den är som bäst, och det blir en fortsättning