fredag 24 september 2010

Ängeln av Bali Rai

En riktig thriller! Den här boken var svår att lägga ifrån sig. Sophie har varit försvunnen i åtta månader, hon försvann när hon besökte en musikfestival. Polisen har gett upp, de kan inte få fram vad som hänt henne. Sophies kompisar Jit och Jenna bestämmer sig för att själva söka efter Sophie, de måste få veta vad som hänt henne och om hon fortfarande lever. Snart inser de att fler flickor har rapporterats saknade, och att ingen av dem har återfunnits. Jit och Jenna anar att det kan finnas ett samband och ger sig ut på en resa för att hitta Sophie och för att avslöja vad som pågår. Vad de inte inser är att även de själva kan råka illa ut...

torsdag 23 september 2010

Håll utkik! Snart händer det saker på bussarna...

Tystnadens hus av Magnus Nordin

Det här är något för er som gillar spänning! Stella och Gabriel har flytt från en sekt och vet att sektledaren letar efter dem. De gömmer sig i ett gammalt tomt hus som snart ska rivas. De tror att de är ensamma, men om nätterna hör Stella konstiga krafsande ljud. Kan det vara råttor, eller är det något ännu värre? Så träffar hon Lina, en liten tjej i röd klänning, som leker på gården. Lina som väntar på sin mamma, men Stella tycker att hon verkar övergiven. Hon försöker fråga Lina men får aldrig något riktigt besked om var föräldrarna är. Stella snokar runt i huset och hon försöker förstå sig på Lina. Ju mer hon ser av huset ju mer förstår hon att huset har många hemligheter, kanske fler än Stella vill veta...

En bok som passar att läsas nu i höstmörkret, om man vågar!

Fånge på Alcatraz av Theresa Breslin

Marty sitter inlåst på det ökända fängelset Alcatraz. Dubbla livstider är han dömd till. Andledningen var att han skulle hjälpa en kompis och köra bilen vid ett rån, men något gick väldigt fel och Marty skjuter två personer till döds. Livet på Alcatraz är hårt och ingen har någonsin lyckats rymma därifrån. Trots det planerar några fångar att försöka rymma och de har gjort en plan. Men för att lyckas måste de ha hjälp av Marty. Vill och vågar han neka dem hjälpen? Och kommer deras plan verkligen att fungera? En spännande berättelse som dessutom är mycket lättläst!

måndag 20 september 2010

Legenden om Sally Jones av Jacob Wegelius

För två år sedan blev jag kär i en bok! Lovar! Kär!

Ville liksom ha den. Vara med den jämt - hela tiden! Vara i den! Och hela tiden!

Det vilar något mörkt över den, som gör en sorgsen. Men man vet att där under någonstans i allt det hemska mörka, som inte riktigt vill sig väl - finns ett stort hjärta som vill Sally Jones väl. Att det är en bok mitt emellan serie och bilderbok gör ju inte det hela sämre heller. Helt fantastisk. Spring till närmaste bibliotek och låna! (Jag skulle vilja ha ett ex själv för den är så fin....men har bestämt att man inte alls vinner när man dör om man har flest prylar...så därför nöjer jag mig med exet som finns på bibblan...)

Avhopparen av Kim Olin

Simon försöker komma in i ett kriminellt gäng, som sysslar med droger. Tobias heter ledaren och det är han som har kontrollen över allt som händer i gänget. För att bli godkänd får Simon i uppdrag att misshandla två langare som behållit för mycket av sin drogförsäljning själva. Det känns obehagligt, men Simon vet att han måste fixa det för att bli godkänd. Simon är hemlös, bor hos kompisar eller tvingas i värsta fall att sova utomhus. Efter uppdraget med de två små langarna som skulle misshandlas får Simon fler uppdrag. Men han blir även kontaktad av en främmande man som vill locka över Simon på sin sida. Han lockar Simon med en möjlighet till ett bättre liv än det liv han lever nu. Simon förstår att det är livsfarligt att lura Tobias, samtidigt som mannens förslag är lockande. Vilken sida ska han välja? En lättläst bok om en farlig och hård verklighet, det finns tre böcker till om Simon.

Annas dagbok av Börje Lindström

En dagbok har hittats efter den stora katastrofen. På framsidan står det "Annas dagbok", men vem denna Anna är har man inte lyckats ta reda på. I dagboken berättar Anna om det farliga viruset som drog fram över världen och även nådde till Sverige. Allt började med ett rykte om ett virus som ingen kunde bota. Till att börja med kändes det avlägset, men så drabbas en av Annas klasskompisar av det. Efter det insjuknar allt fler. Annas föräldrar bestämmer att familjen måste fly för att klara sig. Norrland är den enda plats i Sverige dit viruset inte har nått. Problemet är att gränsen till Norrland vaktas av soldater för att förhindra att smittan sprider sig även dit. Annas familj ger sig av på resan, men snart kommer de bort ifrån varandra. Anna fortsätter att på egen hand ta sig mot norr, men det är svårt. Hon måste ständigt akta sig för soldaterna och hon är hela tiden hungrig. Alla människor verkar ha flytt, och de har tagit med sig allt ätbart. Anna har det tufft, men mest funderar hon på om hon kommer att överleva. Och hur har det gått för hennes föräldrar, lillebror och alla kompisarna? Tänk om det bara är hon kvar! En otäck historia om mod och ensamhet.