torsdag 15 augusti 2013

Se mig! av Bente Bratlund

Bra bok om att känna sig utanför. Vad gör man när en kompis sviker? Vad är att gå över gränsen? Hur ledsen kan man bli?

Jan köper en tröja av Hans Peterson

Jätte bra och lättläst bok om hur lost man kan känna sig av att gå runt i affärer och välja kläder. Och om hur viktigt det är att få känna sig bekväm och omtyckt.
Läs!

tisdag 13 augusti 2013

Stjäla The Show av Emmy Abrahamson

Detta är den spännande fortsättningen på Emmy Abrahamsons bok Only Väg Is Upp.
Filippa Karlsson, som huvudpersonen i boken heter, har nu börjat på scenskolan där hon trivs väldigt bra (bortsätt från falska vänner och lärare som kräver för mycket).

Även i denna bok råkar Filippa ut för oväntade händelser, som sätter hinder på vägen mot att bli nästa stora skådespelare. Men Filippa lär sig snart att hantera både det ena och det andra, vilket gör att hon aldrig ger upp.

Jag har läst båda böckerna om Filippa Karlsson, och tycker att böckerna trots en ganska "oseriös" framtoning tar upp många av livets viktiga frågor. Budskapet att man aldrig ska ge upp sina drömmar går verkligen fram till den unga läsaren som jag tror kan bli riktigt inspirerad.


Sanne Rolén
Gästbloggare

Only Väg Is Upp av Emmy Abrahamson

Boken handlar om en ung tjej som efter gymnasietiden lämnar Sverige för att flytta till London. Hon drömmer om att bli en känd skådespelare och anar att hennes chanser väl är större i staden där nästan allt kan hända.

Men allt går inte riktigt som Filippa tänkt sig, och för att klara sig tvingas hon ta en del oväntade beslut - till exempel får hon ett jobb som försäljare på ett företag där man behandlar de anställda som luft. Så småningom kommer Filippa äntligen in på scenskolan, där hon ska tillbringa de tre närmaste åren.

Det blir början på en fartfylld och väldigt humoristisk berättelse, om en tjej som vågar följa sina drömmar.
Boken är underhållande och väldigt trevlig att läsa, från början till slut. Jag rekommenderar den verkligen och tycker du om den lika mycket som jag finns det en fortsättning, och den tredje boken är på gång!

Sanne Rolén
Gästbloggare