torsdag 9 juni 2011











Hungerspelstrilogin av Suzanne Collins.

Läst av miljoner förtjusta! Böckerna ska också bli till film. Gå in och titta på websidan "hungergamessweden" och läs mer.

Fantastiskt spännande böcker som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Allt utspelar sig i ett land som heter Panem, känns som ett framtida USA eller Kanada. Hungerspelen är president Snows årliga krav på att 24 ungdomar, 2 från varje distrikt ska tävla mot varandra i ett spel.

Utgången är given: 23 av dem måste dö, segraren vinner 1 år av lyx för hela sitt distrikt. Alla tävlingar visas i direktsändning i tv!

Under det året slipper man fattigdom och hunger. Hjältinnan heter Katniss. Hon vägrar vara offer. Hon tar för sig. Tillsammans med Peeta hennes vän, gör hon allt för att överleva.

De här böckerna är riktigt bra och väldigt hemska!





Det var nog titeln som gjorde att jag valde den här boken. Jag är en stor älskare av Beatles och deras musik. Dessutom hade jag läst att filmen har fått bra kritik. Så jag blev nyfiken. Berättelsen utspelar sig i Tokyo. Toru, en ung kille har flytt sin hemstad Kobe för att hans bästa kompis har tagit livet av sig. Han studerar på univeritet och jobbar extra på kvällarna. En dag stöter han på Naoko som var flickvän till hans döda kamrat och de börjar umgås. Hon är inskriven på ett vårdhem för psykiskt sjuka. Samtidigt möter han en annan tjej som är totala motsatsen till Naoko, öppen,

spontan och glad. Författaren beskriver känslor och människors skörhet på ett vackert sätt som gör att jag bara älskar de här huvudpersonerna. Hoppas jag kan få chans att se filmen snart!