fredag 20 september 2013

Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran

Boken börjar med Caitlin Morans bedrövliga 13-årsdag. Hon väger 80 kilo, saknar vänner och pojkar kastar grus efter henne. Sedan får vi följa henne genom livet och läsa om hur hon försöker lära sig konsten att vara kvinna. Aldrig har väl kvinnor haft det lättare än nu. Vi har ju både rösträtt och preventivmedel. Caitlin Moran skriver om abort, kroppsfixering, kärlek och moderskap. Det är tänkvärt, ärligt och roligt!

torsdag 19 september 2013

En varm vinter av Christina Wahldén

Alex föräldrar har just skilt sig och beter sig allmänt struligt. Först meddelar hennes pappa att han behöver vila upp sig och reser till Egypten med sin nya flickvän. Några dagar senare hittar Alex en lapp från sin mamma på det smuliga köksbordet. Mamman har åkt till Indien för att gå en kurs i yoga. Får föräldrar bara dumpa sitt barn och ge sig iväg på det här viset? Visserligen är Alex arton, men ändå. Alex blir deppad och känner att tillvaron står henne upp i halsen. Istället för att stanna hemma och börja trean på gymnasiet tar hon ut sina sparade körkortspengar och köper en biljett till Australien. Hon har alltid drömt om Australien och nu är det dags. Nu tänker hon äntligen lära sig surfa! Det är bara en hake. Hon har inte pengar så det räcker. Första kvällen, på vandrarhemmet i Cairns, träffar hon Ed. Han vet en sockerrörsplantage där man kan få jobb. Redan nästa dag är hon på väg dit. Det här är en klart läsvärd bok om en tjej som vågar gå sin egen väg.


onsdag 18 september 2013

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon

En mysig feelgood bok om hundar och kärlek.
Jag tycker om Lucy Dillons böcker för hon skriver så gulligt. Jag tycker om hennes härliga miljöbeskrivning.

Tipsad av Anna

måndag 16 september 2013

Fredag den 13 september i Kärrgruvan

Vilken kväll det blev, jag hoppas att alla hade lika roligt som vi hade. Skriv gärna och berätta vad ni tyckte om kvällen. Här är lite bilder som jag tog.

Det fanns monster runt om i parken





Ludvig Andersson ställer frågor till Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Vilka kommer med bussen nu? Gycklargrupprn Trix möter bussarna

Eldshow med Trix



Kvällen avslutades med musik från Fagerstabandet Beautytown