tisdag 2 juli 2013

Pixis bok av Mårten Melin

Jag är så ledsen om det här är sista boken om Skogsbingleskolan! Den är redan sorglig. Den handlar om Pixi, som varken är död eller levande. Så kan man ju känna sig ibland och att man inte riktigt vet var man hör hemma. Så är det för Pixi, på ett väldigt påtagligt sätt. Hon längtar efter sina föräldrar, men får bo på en internatskola. Där träffar hon en del nya människor (som förekommer i de två första böckerna om Skogsbingleskolan). En del av dem kanske till och med kan bli hennes vänner, när hon är redo att möta sig själv och andra. Som tur är har hon sitt skrivande.

Missa inte de fantastiska böckerna om Skogsbingleskolan!

Jag är Love av Mårten Melin

I bland kan man längta efter att vara omtyckt. Men i Loves fall går det minst sagt till överdrift. Det tycker till och med han själv. Halva skolan stormar in och forserar dörren till toaletten där han förtvivlat har försökt gömma sig. Samtidigt börjar hans mamma att prata mer om hans riktiga pappa. Beror det på honom att han måste byta skola? På nya skolan bär alla kors runt halsen, Love har svårt att förstå varför. Här får han en mentor, som ska lära honom att hantera kraften. På skolan lär han känna Måns och Felicia som man kunde läsa mer om i bok ett "Förvandlad". Missa inte heller bok tre "Pixis bok". Alla jättebra! Om den underliga Skogsbingleskolan som tycks ha verkligt särskilda elever!

Förvandlad av Mårten Melin

Jag älskar Mårtens böcker! Den här är hur bra som helst. Handlar om en kille, vem som helst kanske, närmare bestämt Måns. Men kanske är han inte vem som helst i alla fall. Måns vaknar med hår i munnen. Han får byta skola. Hänger det ihop på något vis? Där får han så småning om nya vänner. Kanske till och med någon att tycka extra mycket om. Rektorn är lite skum och man kan fundera på varför alla måste ha kors runt halsen. För det är ju ingen kristen skola, väl?

Det finns två böcker till om Skogsbingleskolan. Vilken lycka!