måndag 9 maj 2011

BMX Bully av Jake Maddox



För er som vill läsa en berättelse med mycket cykel och BMX kan jag tipsa om BMX Bully.
Boken är skriven på engelska. Tyvärr finns det inte så många böcker om BMX på svenska. Vet du någon får du gärna tipsa om det? Lämna en kommentar. Eller skicka ett mejl till oss på busslinje500@gmail.com

BMX Biking av Vieregger




Här kan du läsa om extremsporten på engelska. Finns ordförklaring till olika tricks. Och sköna bilder såklart!

BMX Riding Skills : the guide to flatland tricks

Boken visar en hel del tricks att öva på och hur man går till väga. Instruktioner på engelska. Men bilderna funkar utan text, mycket tydliga. Det mesta lär man sig väl genom kompisar, när man ses vid cykelparken, men boken kan inspirera och kanske kan man öva in något och impa på kompisar med något nytt.

BMX Freestyle av Matt Doeden



Eftersom vi har haft invigning av en cykelpark här i Skinnskatteberg känner jag för att tipsa om ett par bra BMX böcker.

Boken är på engelska, mycket lättläst. Visar en del tricks, men också hur en cykelpark kan se ut.

Språkresan av Mats Berggren





Under en språkresa till England förändras Max Bergman. Han märker att hans gränser förflyttas hela tiden. På ett läskigt sätt gör han plötsligt saker som han inte trott om sig själv. Och det utan att känna skuld eller förståelse in för andra.

Det hela går mycket snabbt, för snabbt kan jag tycka. När Max kommer hem fortsätter han i alla fall att hänga med några grabban från resan. De festar ocg Max blir allt mer våldsam. I skolan märker de förändringen och även hemma frågar de hur han mår. Men det hela går så långt att han till slut inte vet vem han är.

Vet du vem Max är? Finns han där du bor? Är det kanske du?